Zo zijn we ontstaan

Van Recreatiewerk naar Animatie Compagnie

In eerste instantie begonnen wij als Stichting Recreatiewerk Zeeland. Deze stichting had mede tot doel "het bevorderen van het toerisme in Zeeland" en was onderdeel van het landelijk netwerk van het Nederlands Centrum voor Recreatiewerk (NCR). Recreatiewerk Zeeland is in een later stadium omgezet tot Recreatiewerk Zuid Nederland en werd gesubsidieerd door de drie zuidelijke provincies en de landelijke overheid. Zo rond het eind van de jaren ’90 is besloten om van verdere subsidie af te zien en de stichting over te dragen aan de toenmalige directeur, Sip Minnes. Sip heeft vanaf dat moment, samen met zijn vrouw Sien, er een commercieel bedrijf van gemaakt.

Na de nodige voorbereidingen is in 1999 de naam veranderd in de Animatie Compagnie. Dat was niet alleen van belang om het 'softe' imago van ons af te schudden. De naamsverandering gaf tegelijkertijd aan dat we een nieuwe weg zijn ingeslagen. De recreatiewerkers heten vanaf dat moment recreatie-entertainers, er wordt volop ingezet op professionele programma’s en vooral opleiding van alle medewerkers krijgt een veel belangrijkere rol. De Animatie Compagnie vervult vanaf dat moment een hoofdrol in de wereld van animatie in de verblijfsrecreatie.

Een familiebedrijf, beter en uitgebreider

De Animatie Compagnie is een echt familiebedrijf. Door de manier van werken en de fijne sfeer is er niet alleen een hechte band, maar ook kom je diverse leden van de familie Minnes tegen binnen dit leuke team. In 2001 komt Bram -de zoon van- in het bedrijf werken. In de jaren die volgen breidt de Animatie Compagnie flink uit, zowel qua werkzaamheden als werkgebied. Niet alleen plaatsen we teams door heel Nederland, ook in het buitenland - met name Frankrijk en Duitsland - worden nu recreatie-entertainers geplaatst.

In 2015 neemt Bram officieel het stokje over van Sip en Sien en belandt hij in de directeursstoel. Maar al in 2010 besloot hij dat het van belang was om de diensten van de Animatie Compagnie verder uit te breiden en te zorgen voor een completer aanbod. Om dit te realiseren neemt hij in 2011 Qui Vive Evenementen en Attractieverhuur uit Middelburg over.

In 2020 lanceert Bram met Leisurehub 3 online modules die het leven een stuk makkelijker maken. De programmeer-, inschrijf- en verhuurmodule. Omdat we willen laten zien dat we een laagdrempelig bedrijf zijn met een open en persoonlijke benadering, hebben we in november 2020 onze overkoepelende organisatie opgericht: De Goede Sfeer Groep. Hierin brengen we de diensten van de Animatie Compagnie, Qui-Vive, Jelloo en Leisurehub samen en vind je makkelijk en snel alles wat je zoekt op het gebied van animatie. Ons complete aanbod is hiermee sterk verbeterd en verruimd en zo kunnen wij een kwaliteitsstandaard voor jou waarborgen.

sip